Indische Buurt hartveilig met 2 nieuwe AED’s

In september 2020 hebben Dorothee en Suzanne het initiatief genomen voor een inzamelingsactie voor niet een maar twee AED’s voor de Indische Buurt om deze hartveilig te maken.

De inzamelingactie is dankzij de inzet van Dorothee Zuijdendorp en Susanne Esselink een succes geworden en al heel snel hadden de bewoners van de Indische Buurt in Amersfoort twee AED’s (Automatische Externe Defibrillator) met elkaar ingezameld.

Het belang voor de Indische Buurt om een AED 24/7 bereikbaar te hebben is erg groot, omdat ongeveer 50% van de inwoners ouder is dan 45 jaar.

Snel handelen bij een hartstilstand is belangrijk, weten Dorothee en Suzanne. En een AED is daarbij een belangrijk onderdeel.

Veel bewoners van de Indische Buurt waren bereid om hun steentje bij te dagen op de crowdfunding platform Hart voor de Buurt. En inclusief de subsidie van Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort, was er al heel snel het benodigde bedrag met elkaar ingezameld voor niet een maar twee AED’s in de Indische Buurt in Amersfoort.

Om 2021 goed te starten zijn beide AED’s met buitenkast gemonteerd op de buitenmuren van Bankastraat 27 en Madoerastraat 17.
Een fantastisch moment laten Dorothee en Suzanne weten. De bewoners van deze adressen hebben zich bij de start van de inzamelingactie bereid gesteld voor het plaatsen van de AED, zodat de Indische Buurt nu hartveilig is.

Daarbij hebben in totaal 23 buurtbewoners zich aangemeld voor een reanimatiecursus, zodat zij kunnen worden opgeroepen bij een hartstilstand via het oproepsysteem van HartslagNu.

De Indische Buurt is dus écht hartveilig nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *