Waarom een AED?

In Nederland vinden jaarlijks 16.000 reanimaties op straat plaats.

In ons land krijgen jaarlijks meer dan 16.000 mensen te maken met een hartritmestoornis waarbij het hart geen bloed meer rond pompt. De meeste van deze circulatiestilstanden gebeuren thuis, in de sportclub of op het werk.

Daarom is het belangrijk dat in de buurt een AED dichtbij is.

Wist je dat 70% van de hartstilstanden in een thuissituatie plaatsvindt?

Wanneer de reanimatie zo snel mogelijk wordt gestart en een AED een schok toedient, vergroot je de overlevingskans van het slachtoffer. Een AED (Automatisch Externe Defibrillator) toe te dienen. is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.

Leer nu eenvoudig thuis de basis handelingen van reanimeren en AED gebruik

Wat doet een AED?

Bij een circulatiestilstand, vaak ook wel hartstilstand genoemd, staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Deze reset van het hart wordt defibrilleren genoemd.

Bekijk de LIFEPAK AEDBekijk de Mindray AED

6-minuten zone

Snel reageren bij een reanimatie slachtoffer is cruciaal. Als de reanimatie niet snel wordt opgestart kan er naar enkele minuten al blijvend schade voor de hersenen optreden.

Daarom is snel handelen bij een reanimatieslachtoffer belangrijk. Wanneer de reanimatie binnen 6 minuten kan worden gestart en de AED een stroomschok kan geven, is niet alleen de overlevingskans het grootst, maar ook de kwaliteit van leven voor het slachtoffer. Het streven van Hart voor de Buurt is daarom om van Nederland een 6-minuten zone te maken. Dit betekend dat in de buurt een AED en burgerhulpverlener op iedere 6 minuten loopafstand aanwezig is.

Zo maken we de buurt een stukje Hartveilig

Jou buurt hartveilig? Start je eigen actie boor een buurt AED

AED LIFEPAK CR2 (Tweetalig)

De LIFEPAK CR2 AED is zeer eenvoudig in gebruik en zo ontworpen dat ook ongetrainde hulpverleners het apparaat makkelijk kunnen bedienen. Deze AED is “connected” waardoor het apparaat continu gemonitord wordt met behulp van het onderhoudsprogramma LIFELINK. Je ontvangt direct een melding wanneer de AED niet meer inzetbaar is, of wordt ingezet tijdens een reanimatie. De Lifepak CR2 is uniek vanwege de cprINSIGHT-technologie.

LIFEPAK CR2 cprINSIGHT-technologie

Met de cprINSIGHT-technologie van LIFEPAK zijn pauzes voor het analyseren van het hartritme niet nodig tijdens de reanimatie. Zodra je met reanimatie bent begonnen, analyseert en detecteert de cprINSIGHT-technologie tijdens de reanimatie of er een schokbaar ritme is. Hierdoor wordt het pauzeren tussen borstcompressies aanzienlijk beperkt. Meer reanimatie betekent een verbeterde bloedcirculatie en een grotere overlevingskans.

Bekijk de specificaties van de LIFEPAK CR2 AEDStart je crowdfunding actie met de LIFEPAK CR2 AED