Specificaties LIFEPAK CR2 AED

Wie is LIFEPAK / Physio-control

LIFEPAK is hét AED merk van fabrikant Physio-Control. Physio-Control is in 1955 opgericht door cardioloog Dr. Karl William. Hij was toen de pionier op het gebied van mobiele defibrillatoren.
In 2016 is Physio-Control overgenomen door Stryker. Stryker is wereldwijd de grootste fabrikant van medische apparatuur, waar de Lifepak AED’s een onderdeel van zijn. Alle Lifepak AED’s beschikken over het FDA keurmerk en de CE Markering.

De LIFEPAK CR2 serie van Physio-Control is een nieuwe generatie AED die digitaal ‘connected’ is. Deze AED wordt in drie verschillende uitvoeringen aangeboden:
• LIFEPAK CR2 3G
• LIFEPAK CR2 WiFi/3G
• LIFEPAK CR2 USB

De werking van de apparaten is exact hetzelfde het verschil zit in de manier waarop de aed digitaal connectie maakt en wordt uitgelezen na inzet. 

Door het eenvoudige gebruik van de CR2 is deze AED ook zeer geschikt voor ongetrainde gebruikers. De CR2 wordt geleverd in één taal en met standaard 8 jaar fabrieksgarantie. De batterij en elektroden gaan 4 jaar mee.

De voordelen voor je op een rij: • 8 jaar Gratis toegang tot Lifelink Basis.
• 4 jaar batterij en elektroden
• cprINSIGHT-technologie
• ClearVoice™-technologie
• Kindknop
• IP-55 classificatie
• Schok tot 360 joules
• Metronoom

Onder andere Gemeente Amsterdam en ASML Nederland werken met Lifepak AED’s.

Verschil tussen de Lifepak CR2 USB, CR2 WiFi en de CR2 3G

LIFEPAK CR2 – WiFi/3G

Deze AED is via een 3G Simkaart “connected”. De Simkaart is vanuit de fabrikant geïnstalleerd en heeft een wereldwijde dekking.
Hierdoor wordt het, 8-jarige, SIM-abonnement bij deze AED direct afgesloten. De AED is overal te monitoren en traceerbaar via Track&Trace.

• Lifepak CR2 3G is zeer geschikt voor locaties in het buitengebied of met een slecht wifi bereik.
• Het 3G netwerk, werkt vanaf 2G en hoger. Wanneer Nederland overgaat naar 5G blijft de AED (door de fabrikant) gegarandeerd werken.

LIFEPAK CR2 – WiFi

Deze aed is via een Wifi verbinding “connected”. De CR2 Wifi, heeft een gesloten wifi netwerk nodig met een sterk signaal.
Zolang de aed binnen haar WiFi bereik blijft ontvangt u direct een e-mail wanneer de status veranderd.

• Lifepak CR2 wifi is zeer geschikt voor locaties met een sterk wifi bereik.

LIFEPAK CR2 – USB

De Lifepak CR2 USB is de niet connected uitvoering van de Lifepak CR2. Na een inzet is de reanimatie data via de USB poort uit lezen uit de AED.
Voor het onderhoud van de AED sluiten we een onderhoudscontract af voor een periode van 8 jaar.
De aed heeft exact dezelfde werkt als de CR2 WiFi en de CR2 3G maar zonder de CPR-insight functie.

• De Lifepak CR2 USB zeer geschikt wanneer 24/7 monitoring niet een vereiste is.

Specificaties LIFEPAK CR2 serie AED

LIFEPAK heeft de CR2-serie uitgerust met de volgende features:

cprINSIGHT-technologie

Met de cprINSIGHT-technologie van de LIFEPAK CR2 zijn pauzes tijdens de reanimatie niet nodig. Zodra je met reanimatie bent begonnen, analyseert en detecteert de cprINSIGHT-technologie tijdens de reanimatie een schokbaar ritme.
Hierdoor wordt het pauzeren tussen borstcompressies aanzienlijk beperkt en worden de pauzes zelfs geëlimineerd als er een niet-schokbaar ritme wordt waargenomen. Meer reanimatie betekent een verbeterde bloedcirculatie en een grotere overlevingskans.

Connected AED – onderhoud via LIFELINK

De CR2 AED kan door middel van Wifi of 3G digitaal worden gekoppeld, waardoor de gereedheid van de AED 24/7 wordt gemonitord door het programma LIFELINK. Toegang tot LIFELINK-basis is inbegrepen bij elke LIFEPAK CR2 AED.

ClearVoice™-technologie

Detecteert de achtergrondgeluiden en past het volume van AED aan voor duidelijke spraakinstructies.. tot 90DB!

Hoogst beschikbare energie

De aed schokt als een van de weinige aed merken tot maximaal 360 joules. Joules sterkte is per toegebrachte schok oplopend waardoor er niet onnodig meer joules wordt afgegeven aan het slachtoffer.

Kinderknop

Met een eenvoudige druk op de knop is de AED klaar voor gebruik bij kinderen en baby’s. Er zijn geen aparte elektroden voor nodig.

Reanimatie coaching

De CR2 is voorzien van een metronoom en geeft hiermee het juiste tempo aan voor de borstcompressies.
Wanneer de reanimatie onjuist wordt uitgevoerd zal de AED ondersteunen.

IP55 – Lifepak tough™

Met de IP55-classificatie (stof en Waterbestendig) is de AED geschikt voor veeleisende omgevingen. Bijvoorbeeld: sportvelden, werkvloeren, magazijnen, maar ook bijvoorbeeld de boot.

Wat is een connected AED?

AED’s zijn alleen doeltreffend als ze binnen handbereik en gebruiksklaar zijn. De gereedheid van de AED’s kan je digitaal controleren via LIFELINK. Dit is een systeem waarmee je via het internet overal kunt inloggen. Dit AED-programmabeheer controleert de status van de AED en stuurt direct een waarschuwing als er iets in de AED verandert: Accu niet opgeladen? AED niet op zijn plaats?

Het AED-programmabeheer stuurt je en/of de beheerder(s) een e-mail. Hart voor de Buurt is hierbij de back-up en ontvangt de waarschuwing ook. Wij hebben een 24/7 dienst en reageren direct. Hierdoor wordt het beheren van uw AED-programma veel eenvoudiger en goedkoper.
De effectiviteit en gereedheid van uw AED-programma wordt enorm verhoogd.

Het onderhoud van deze AED verloopt digitaal door middel van een WiFi en of 3G verbinding, daarom is het niet meer nodig om preventief een onderhoudsmonteur langs te sturen.